Mina första cupcakes..



I dag har jag bakat mina första cupcakes "ever". Kanske inte de allra snyggaste men goda och söta tycker jag.
Ska nog investera i en sprits och lite större muffinsformar till nästa bak.

Min lilla mamma fyller 70 år på tisdag, så jag tänkte hjälpa till lite med bakningen. I dag har jag gjort dessa och i morgon ska jag baka någon god tårta, vet inte riktigt än vilken sort, men kanske någon har ett förslag??

Annars har det inte hänt mycket i dag, vi har handlat lite god mat till i kväll, tagit en promenad och tänk nästan vid var och varannat hus står det någon och skottar av ett altantak eller ett garagetak det är ju så otroligt mycket snö här, den är dessutom blöt och tung också sen några dagar tillbaks.

I kväll äter vi lax med vitvinssås och pressad potatis och en enkel sallad till, gott!.


Har tänkt titta på schlagerfestivalen i kväll men hörde något om nåt skidlopp som gick samtidigt... få se hur det  blir. I morgon ska vi åka till Åkersberga och köpa en ny båtmotor som vi hittat på blocket. Den var ganska dyr så jag hoppas verkligen att den fungerar!! Ska bli såå härligt i sommar att ta en tur med båten, finns nästan inget "somrigare"än att packa med lite matsäck åka ut en sväng och sola , bada och lyssna på vågornas skvalp.

Kram!

Björnrike






Bilder från förra årets fjällsemester.

Om nån månad sticker vi till fjällen. Det ska bli så härligt, maken har en arbetskompis som hyr ut sitt fina hus i Björnrike (jätte mysigt ställe). Hoppas bara på lite varmare väder och så förståss massor av sol!!!

Att få sitta "nergrävd" i en snödriva och sola sitt bleka fejs, ta en tur på slalomskidorna, dricka en varm "lumumba" på ngn solig altan, basta och äta massor med god mat....det längtar jag jättemycket efter nu.

Och efter det får det gärna bli vår på en gång!!! för i maj åker vi ju till Kreta och det längtar jag ännu mer efter.



Häääärligt med värme....

Nästan en hel vecka har gått...




...sen jag skrev något här på bloggen. Det har varit APT-kväll, friskvårdskväll, "fira Lena som har slutat jobba hos oss kväll" och mycket OS tittande.

I går tänkte jag skriva lite här, men efter lite pajätande och några glas vin slocknade jag i soffan framför tvn. Vaknade till några gånger när maken "tjoade" på Anna Hag (hette hon så?) och när Sverige gjorde mål i hockeyn, fattar inte att man kan vara så trött efter en jobbvecka??!

I dag har vi hjälpts åt att städat, handlat och lagat mat samt letat efter en "smitande hund" maken och jag. Små baguettesnittar med gorgonzola och päronmarmelad blev förrätt och en jättegod fiskgryta med räkor, pilgrimsmusslor i en gräddig saffranssås blev huvvudrätt i kväll. Lite senare framför schlagern ( Om det inte är ngt viktigt skidlopp förståss) blir det en cappuccini och några bitar chilichoklad.




Den vänstra marmeladen smakades av i kväll.


Puss o Kram!!

Alla hjärtans dag!!!!



I dag önskar jag alla mina VÄNNER en riktigt kärleksfull och härlig dag!!!



             
       KRAMAR!!!!!!

Va härligt med Lördag!



Så skönt med lördag och att man känner sig som människa igen, febern är borta och bara lite halsont kvar.

Det var så skönt att få gå ut en stund i dag, har varit inomhus en vecka nu så det var så härligt med lite frisk luft.
Blev en kort promenad med vovven men ack så härligt och friskt (10 grader minus igen nu)

Åkte ner en sväng på stan sen  och handlade lite gottis till kvällen, både schlager och OS som man måste fira på ngt sätt så därför blir det trerätters i kväll med, små chevresnittar med acasiahonung till förrätt, parmalindande kycklingfileér med balsamsås till huvudrätt och en egen komponerad efterrätt  bestående av krossade maränger, lemoncurd , riven chilichoklad och turkisk yogurt( få se hur det smakar)


Ett glas "Freixenet" är gott att sippa på när man lagar mat.



LITE SENARE....


Nu har vi ätit gott, både snittar och kyckling ligger i magen nu, efterrätten tar vi lite senare till en kopp kaffe då vi är alldeles för mätta för att orka ngt mer just nu.



Förrätt

Huvudrätt





Så roligt!! I kväll ringde en kompis och ville att hon och jag skulle ordna en "klassfest" för oss gamla" Social linje"  elever någon gång i höst. Vad spännande, det var ju ett tag sen vi sågs sist.

En gammal bild på mig från en tidigare klassfest (någon gång i slutet på 80-talet tror jag)


So Long!!

Sjuk...


Är inne på tredje dagen nu med ont i halsen och lite feber, så tråkigt!! Finns inte mycket man orkar göra, slappa framför tvn, sova, försöka läsa några rader i "snabba cash" eller sätta sig framför datorn en stund.

Hungern är det dock inget fel på går och kollar i kylen lite då och då för att se om jag kan upptäcka ngt nytt , gott att sätta tänderna i, dock utan något lysande resultat.

Fick ett sms för en stund sen av dottern som tänker komma hem på snabbvisit i kväll och vill ha hämtning vid tåget. Hoppas bara att jag inte smittar så hon missar viktiga skoldagar, vi får väl låta bli att kramas den här gången då.



Nu ska jag vila en stund, kram så länge!

   Här under pläden har jag tillbringat de senaste tre dagarna känns det som.

Måndag igen



Då var det måndag igen då, helgerna går som vanligt alldeles för fort!!

Den här helgen har i alla fall innehållit: Långpromenader i solen, soffspan, söndagsfika hos mina föräldrar och lite schlageryra med en jättegod "schlagermeny" framför tvn.

Nu när vi köpt en platt tv modell större så tycker jag att den inte passar in där den stått förut, och om vi måste möblera om så passar inte möbelgruppen vi har nu!!  Därför har vi åkt runt på olika möbelaffärer och tittat på soffor den här lördagen. Men vad svårt det är!! Jag vill ha en soffa med schäslong som sväljer många platser men ändå inte ser för stor och klumpig ut! vårt vardagsrum är ganska så litet.

Inte kan man ta hem sofforna och prova sig fram heller, nä man får ta fram tumstocken, mäta och gissa sig fram hur det kommer att se ut. Svårt som sagt men ändå roligt!

Gott har vi ätit också denna helg, trerätters schlagern till ära! Till förrätt: gubbröra(med kallrökt lax) på kavring, Älgfile´med pepparsås och rostade rotfrukter till huvudrätt och chokladmousse (Anna Starwomans) till efterrätt. Efterrätten måste jag absolut göra fler ggr tyckte maken.

Hade ingen särskild favvo då det gällde låtarna och artisterna men jag tycker nog rätt låt vann i alla fall.


I dag har jag ont i halsen o lite feber, men hoppas på "bättring" tills i morrn

kram!

Trött på all snööö!






Usch!! titta ut genom mitt köksfönster får ni se, fruktansvärt mycket snö och mer verkar det bli. Längtan till sommaren är otroligt stor just nu, det känns skönt att ha Greklandsresan inbokad så är man i alla fall garanterad en solvecka i år

Man vet ju aldrig riktigt hur den svenska sommaren kommer att se ut, men i år tar jag nästan för givet att den blir lång och het, efter denna kalla, snöiga vinter.

I morgon är det äntligen fredag och det ska bli så skönt efter en veckas jobb. Har inget särskilt inplanerat så vi får se vad som händer.

Nu ska jag i alla fall laga i ordning spagetti Carbonara sen blir det nog en liten promenad med vovven.

Ha det! kram

( PS jag vet att jag har julbelysningen kvar i fönstret, men jag är på jakt efter en enkel hängande liten lampa där men jag hittar ingen jag tycker om. Måste nog ta ner den där i alla fall nu.)

RSS 2.0