Lördag..



Skjutsade dottern till tåget vid niosnåret i morse så hon kunde åka tillbaks till sitt kära Örebro, där hon trivs så bra.  Åkte sen och köpte årets första semlor och bjöd hit mina föräldrar på lite förmiddagsfika.

Nu har de nyss åkt hem och jag ska ge mig ut på en liten prommis innan det är dags för lite käk. Har gjort det enkelt för mig i dag och köpt lite hämtmat, sonen och jag blir ensamma till middagen i kväll då maken fortfarande är i Norrland och jagar. Sushi och Kinagryta står på menyn denna dag, lördagsmyset får jag stå för själv, tror inte sonen vill tillbringa hela lördagskvällen med mamma.

Rosa rosor står på bordet denna helg, lite ovanligt (brukar ju ha tulpaner den här årstiden) men de såg inte alltför fräscha ut i affären igår och så tyckte jag att rosorna hade sån söt färg.

Trevlig lördag alla !!






T G I F !!



Min "räddare i nöden"!



Har varit "gräsänka" (heter det så?) några dagar då maken följt med en arbetskamrat till Lillhärdal för att jaga tjäder och orre..Då har det naturligtvis passat på att toksnöat här, plogbilen har gjort gigantiska snövallar utanför vårt hus och jag har kört fast med bilen i lössnön mer än en gång.

Men sonen har fixat det mesta, skottat både grusgångar, snövallar och knuffat i gång sin fastkörda mamma flera gånger. Tusen tack! Daniel.

I dag skiner solen dock och jag har nyss kommit hem från en frisk långpromenad. Middagen är uppäten och jag ska snart krypa upp i tvsoffan, sippa på ett glas rött och spana in kvällens danspar.

Kram!!

IKEA



Ett tidigare inköp på Nordik ( min användbara brödburk )


Det blev en tur till IKEA i dag som planerat. Inga stora inköp men ändå lit smått och gott. Hade ju tänkt köpa en "hemnes" spegel till hallen, men jag tyckte den såg så klumpig och stor ut i verkligheten. I alla fall till min lilla hall.
Så jag köpte en "stave" spegel med lite tunnare ram och jag tror att den kommer att passa bra.

Bakom IKEA finns Nordik och där är det nästan ännu roligare att gå, såg både soffa och bord som jag skulle vilja ha, men det får bli en annan gång. Köpte iaf små söta espressokoppar med fat och en liten mjölkkanna till.

Åkte också till Erikslund där Media Markt finns och tittade på plasma o LCD "apparater" , maken vill nämligen byta ut vår TV till en storlek större( inte nödvändigt tycker jag)

Nu är vi hemma sen någon timme tillbaka och ska strax hugga in på kvällsfikat.

kramar!!

HELG...



I går kväll bjöd vi hit svärmor på  middag, hon fyllde nämligen 74 år. Gjorde Jills heta afrikanska kycklinggryta, jättegod!! Till den åt vi ris, sallad och drack en flaska rött.

Få se nu vad man ska hitta på för gott till i kväll..? Ska ta en promenad till affären snart och rekognisera.. bland godsakerna.

I morgon måste jag verkligen ta mig i kragen och åka till IKEA, det känns som om det är så mycket jag behöver, synd bara att man inte får lön förrän på onsdag. Skulle vilja ha en stor"hemnes"spegel till hallen, en vit soptunna/papperskorg att förvara toarullar i till badrummet, massor med värme/kronljus, ngn stor svartvit tavla att ha på väggen i trapphuset , en stor glas cylindervas, några snygga gröna växter på stam plus en hel del annat smått och gott.

Nä, nu måste jag på med "promenad skorna" och ut i halkan.  SO LONG !



"Jills" gryta


En vanlig onsdag



I dag har det varit en sån där helt vanlig dag.. då inget särskilt hänt. Samåkte med maken till jobbet men promenerade hem (så dagens "motion" är avklarad)

Hade kvälls APT där vi arbetade fram en "lika behandlings plan" som ska finnas på alla skolor och förskolor. Intressant, lärorikt och väldigt viktigt! Vi blev i och för sig inte klara i kväll med den, utan ska fortsätta på nästa träff.

Är extra glad i kväll ändå för sonen fick jobb i går, inte så lätt för dom unga i dessa kristider.

          SO LONG!   





Sonen för några år sedan...    


Snart slut på helgen..



Då var det söndag igen då, vi har nyss ätit hemmagjord pizza och skjutsat dottern till tåget.

 En helg går så fort, lite sovmorgon,sen frukost ,en promenad, lite handling, laga middag ja sen är det kväll igen.

Skönt är det i alla fall att vädret är mildare så man kan vara ute igen, i dag har vi haft en minus i stället för tjugo som det var förra helgen.

Det blev ingen tur till IKEA som var planerat, roligare att umgås med dottern som var här på blixtvisit.Hon har visserligen pluggat till sin hemtenta men vi har haft tid för lite mys ändå.

Snart dax för lite te och scones framför dumburken , sen blir det godnatt!!


So Long!





Äntligen Fredag!!!



Bästa dagen på veckan... !! Jobbade till kl 15 , sedan handlade jag lite gott till kvällen. En god flaska vin och färska blommor hör fredagen till , det fixades medan maken städade hemma.

 Med ett skinande blankt hem (härligt) lagade vi sen tillsammans till "kreolskans gryta" och ris, och till förrätt hade jag köpt lite sushi,mums .

Nu har vi ätit gott och ska snart bänka oss framför tvn, nötter och chilichoklad  står på bordet och så blir det nog ett zappande mellan "på spåret" och "let`s dance.

I kväll kommer dottern hem en sväng från Örebro , så det är tur att vi har en son med körkort som kan hämta vid tåget  vid halv tio tiden



.
Mitt älsklingsvin Freixenet (mousserande vitt ) till förrätten.



SUSHI !!!





Mys med tända ljus och godis framför dumburken i kväll!


SO LONG !!!


Onsdagskväll...



Dagarna de går och går, det blir ljusare för varje dag. Fortfarande är det superkallt ute men solen skiner från en klarblå himmel och det är ju härligt.

På eftermiddagen var det bara minus åtta, så då kunde jag gå ut och gå i alla fall en timme.

Anmälningsavgiften till Kreta är betald,  middagen är lagad och uppäten, tvätten ligger i tumlaren och nu ska maken och jag snart ta en kopp te framför "halv åtta hos mig". Lite senare kanske det blir en titt på "två och en halv man" som jag också tycker är ett jättekul serie.

Här kommer några bilder från en av våra utlandsresor 2009.


Vårt lilla gulliga hotell på Zakynthos. och en rom o cola!!  


So Long!!!

"Hålla igen"..



Tänk att det ska va så svårt att "hålla igen" i bland. Tänkte att jag skulle minska lite i omfång till utlandsresan i maj, men gud så sugen jag är på allting bara för det... godis ,pasta, feta såser, salta nötter, gott vin,kladdkakor..ja listan kan göras lång. En arbetskamrat och jag ska i alla fall försöka peppa varandra med att äta gott men lite nyttigare, låta bli fikabröd på rasterna och gå lite flera promenader än vad vi gör nu. Vi får se hur det går... På helgerna tänker jag i alla fall synda litegrann, det är så mysigt o trevligt tycker jag att inviga helgen med ett glas vin och tillsammans laga nån god middag mannen och jag.




Det här är ingen frukost man vill äta så många mornar i rad.





SO LONG !!

Öret..



En helg i december åkte mannen och jag till Örebro för att hälsa på vår dotter, mysa, äta gott och shoppa lite julklappar. Vi bodde på Stora hotellet bredvid slottet i ett jättefint rum, nära till roliga affärer, fina restauranger och mysiga fikaställen.

Riktigt trevlig stad Örebro, alldeles lagom stor tycker jag, och när kylan lagt sig åker vi nog dit igen .




Jag och dottern på restaurang Efesos.




Lammfilé med klyftpotatis och diverse tillbehör, jättegott!


I morgon är det måndag och vardag och arbete väntar... trevliga, gulliga arbetskamrater har jag så det känns helt ok. Veckorna går så fort tycker jag, så det är snart helg igen och då ska jag nog ta en tur till "Kampradland" då det känns som det var ett tag sen sist.


So Long!

Mamma o Pappa




  Son och Pappa..



I dag har maken och jag hjälpt mina söta föräldrar att köpa dator.De har aldrig ägt eller använt någon men tycker det ska bli så roligt att börja "surfa"..

Pappa är lite orolig  bara att mamma ska "knäppa" för mycket på knapparna (= tangentbordet) så nåt går sönder.

Sonen har hjälpt till att installera och dom vet hur man slår på och av , men inte så mycket mer.. få se hur det där går..Ha, ha men det går nog bra får jag hoppas, det är roligt att de vill hänga med lite och prova på tycker jag.

I kväll är vi bjudna på middag till min svägerska , som precis kommit hem från några kalla dagar i London. Ska bli spännande och höra hur de haft det och vad dom gjort. Hon är superduktig att laga god mat så det ska bli så trevligt.



Kram!


Levande Ljus



Åh vad det går åt ljus nu när det är så kallt ute. Det blir så härligt sken av levande ljus och så värmer det lite också.

I går var det så kallt både ute och inne, gick en kortpromenad maken och jag med vovven till min svärmor som har bastu. Det har tyvärr inte vi men skulle gärna vilja ha såna här dagar.. I alla fall lånade vi den några timmar och det värmde verkligen gott i både kropp och själ.

I kväll får vi värma oss med en het soppa och många tända ljus!

So Long !



Härliga sommar!!!!!


Chilichoklad.. MUMS!!!

Har nästan blivit beroende av denna goda choklad, tycker den är SUPERGOD!

Kallt!!!

Jag börjar bli trött på kylan ute nu!! Och börjat längta till värmen. Min man och jag har har suttit och kollat resor på datorn i dag. Och vi har precis beställt en resa till vårat favvoställe , ett hotell på stranden i Platanias Kreta. Vi har vart på många ställen men återvänder ofta hit, här får vi vad vi vill ha : värme, strand , pool,och god mat.

FÄRSK BLOGGARE = jag

Det märks att jag är ny här i bloggvärlden i allafall att skriva och skapa en egen blogg! När jag ska publicera rubrik, text och bild, ja då blir det antingen text eller bara bild. Jag blir knäpp på det här. Det jag tyckte jag kunde i går det har jag glömt bort i dag!! Nu ger jag upp för i dag och gör ett nytt försök i morgon!

Good night folks!!

OJ! Vad tog mitt förra inlägg vägen??


Börjar längta till våren så smått.. och sommaren



Snö. snö och mera snö blir det sa de på nyheterna nyss! Men... jag tycker det räcker nu!Visst är det vackert , det är det men jag gillar våren och sommaren mer. Tänk att efter en solig dag på stranden få komma hem ta ett glas rött o lägga en köttbit på grillen...det är tider det!! <3


Utanför mitt fönster...


Mitt gamla avlutade skrivbord har blivit vitt!!


RSS 2.0