Vy från ett ...

... matbord. Maken jobbar i kväll så jag sitter själv i köket och slötittar lite på tv.

 

Det är trevligt med en tv i köket tycker jag. Särskilt på morgonen, att få sitta i lugn och ro med en macka och en kopp te , bläddra lite i en morgontidnig och titta och lyssna på morgonprogrammen det är en skön start på dagen.







Men nu är det kväll och jag har ätit en "lätt kvällsmiddag" då jag gick med i viktväktarna för några veckor sedan och försöker att gå ner några kilon. Skulle vara så skönt att komma i lite kläder som hänger i garderoben (för små att ta på) efter den här sommaren, som bestod av många "goda"grillkvällar.




Fast nu efter ett glas rött , känner jag mig "jäkligt" sugen på den där getosten o fikonmarmeladen som står i kylen.... hmm undrar om jag har karaktär nog...??


Nu blir det snart IDOL

 kram!!

En vecka fylld av arbete...

...personalmöte, föräldramöte, utvecklingssamtal osv känns ibland som man inte gör annat än jobbar. Skönt i alla fall då att få avsluta veckan  med en "liten" miniweekend i det stora huset i norr. Där vi gjorde absolut ingenting av nytta mer än bara va... ( kan man uttrycka sig så?)



Maken jagade förståss lite med Ozzy, vi tog långa promenader i det härligt, friska vädret och så hälsade vi på en helt ny liten människa, lilla Maja som kom till världen den 12e oktober ( barnas nya kusin) supergullig naturligtvis!!!


        sötnosarna!!!!







Hemma igen..

Nu sitter vi och myser med varsin kopp te och många tända ljus och snackar lite om helgen som varit.
Snart är det läggdags, kram o godnatt!

Renovering...

..pågår.
Äntligen har vi tagit tag i renoveringen av vårat duschrum. Hela dagen har vi rivit... Gammalt innertak har tagits ner och gamla våtrumstapeter slitits bort...det ser allt annat än snyggt ut därinne.



Det är svårt att se hur det egentligen ser ut då det "vita skåpet" är utdraget mitt på golvet och står i vägen. Det ska snart slängas bort men är tillsvidare förvaring för diverse verktyg. Ja, det hela är väl inte särskilt mycket att se just för tillfället, men jag kan ju visa er rummet när det är färdigt.

Det lutar åt vitt högblankt 60x30 på väggarna och svart matt klinker på golvet också 60x30. Vad tror ni om det?? Tittade länge på ngt annat än svart på golvet..brunt eller grått.. men vi fastnade båda för de svarta.. uh vad svårt det är när man ska välja. Det är ju inte så ofta man gör om i såna här rum så jag vill ha något som står sig ett tag.



Solen har verkligen värmt och lyst från en klarblå himmel idag, jag gick en liten promenad med Ozzy i solskenet skönt att komma ut en sväng. Hmm! såg då också att det är dags att ta tag i lite trädgårdsabete som "krattning" tex, det ligger nämligen miljoner löv på vår gård. Fast väntar man nån vecka eller så kanske de har blåst vidare till någon annan gård..!? Om man har tur? fast det har jag nog inte.



Solen lyste in på min spagetti Bolognese också, men det synns inte här för pastan var inte färdig än.

Nu måste jag gå och lägga mig för en ny vecka och en ny arbetsdag väntar i morgon bitti halv åtta!

Kram och Godnatt!

Rosa bubbel...

...och en ljuvligt god skaldjurspasta har "inmundigas" hos maken och mig i kväll!! En mager variant dock utan grädde men med räkor, blå- och pilgrimsmusslor citron och mycket vitlök!! En klick vitlökscremefraiche vid sidan om som lite extra touch, ja gott blev det i alla fall.


Annars har dagen bestått av handling ( jagandes efter pinfärska blåmusslor, som inte är så  lätt att få tag på så här en lördag i en liten stad i mellan Sverige) vi har gått en promenad med hunden, ätit napoleonbakelse med svärmor (en försenad födelsedagsfika.) Och så har vi kikat lite på klinker och kakel till vårt duschrum som snart skall renoveras.

Och nu sitter jag och tittar på olika resmål, Egypten, Cypern, Turkiet??? Nästa år fyller en i familjen jämt... och vi skall bjuda med oss barnen på en resa till värmen. Men vi vet inte var??
Vi åker troligen i början av oktober nästa år och vill ha skapligt fint väder, är det någon som har ngt bra förslag???









I början på 80-talet bodde jag i Stockholm och såg ut så här:




Nu ska vi snart ha klassåterträff, tror ni mina fd klasskompisar känner igen mig?????
Spännande!! vi får väl se!!!

kram!! 


Vilken tur...

...jag har som har en man som är jägare!!

Har nämligen ätit så gott i kväll... älgkalvsfilé med rostad potatis och gorgonzolasås...oj,oj,oj vad god och mör filén var..den bara smälte i munnen. Är så glad att vi har möjlighet att äta så gott. Och snart är det älgjakt igen  och då i våra trakter så jag hoppas på att få fylla på med lite mer i frysen.



Hade sån tur på jobbet i veckan också , då en av barnens pappa slängde fram en 6 kg rensad trattkantarellskasse framför ögonen på mig!!! och sa "varsågod" om du vill ha!!? -om jag ville!!? såklart jaa!

Nu ligger all svamp på vårt altan bord och torkar, sen ska de  läggas i rendiskade glasburkar och ställas ner i matkällaren.

Ha en fortsatt fin lördagskväll, kram!


Chokladfondue

Av förra veckans rosbukett är endast två rosor fortfarande fräscha, och de fick pryda matbordet i gårkväll.

l

Dottern var hemma på besök, så hon och maken gjorde en jättegod pizza med rökt skinka, tonfisk, lök och vitlök och kronärtskockshjärtan som topping. jättegod blev den.


Till efterrätt och framför IDOL festade vi på chokladfondue mmm!! säger jag bara, supergott med jordgubbar, päron och melon !!




Nu ser jag att dimman där ute börjar lätta och solen kikar fram, bäst att passa på att ta en promenad innan det är dags för lite lördagsmys.

Kram!

RSS 2.0