Jag och min ...

...beslutsångest!!!!





...Vita eller ljusgrå fogar på väggarna???? det är frågan för dagen det, har så svårt att bestämma mig!! (i-landsproblem) ja, jag vet men ändå, jag vill ju inte ångra mig.

Och sen då, när de svarta klinkerplattorna ska läggas, vill jag då ha grå eller kanske svarta fogar???  får fundera vidare....






Nu ska jag vända blicken mot "dumburken" och Halv åtta hos mig.

Kram

1:a ADVENT...





... och de första julklapparna är redan inhandlade, så tidigt ute brukar jag aldrig vara!!!
 
Så det blev till att fira advent i det stora köpcentret i grannstaden några mil härifrån i dag. Det känns skönt att ha börjat redan nu med några inköp, tiden före jul går alltid i rekordfart! Jag är för det mesta ute i sista sekunden och trängs med alla stressade julklappsköpare.

Nu är vi hemma igen sedan någon timme tillbaks och ska snart sätta oss framför öppna spisen och och dricka lite glögg (mys på hög nivå!!)

 


KRAM

Burrrr!!


Nu har ovädret, ja i alla fall blåsten kommit även till oss! Inte så mycket snö, men den som finns yr omkring och bildar förädiska drivor lite här och där. Tur att man har nära till arbetet såna här dagar.







Nästan alla mina grannar på gatan har adventsfint i sina fönster redan, blev så sugen att tjuvstarta lite jag med så nu har jag packat upp adventsstaken jag köpte för några veckor sedan på Hemtex. Men det är också det enda jag tänker ta fram före söndag. Jag vet inte riktigt var jag ska ha den än...här eller på köksbordet? vi får se.

Kram

Till Bauhaus

I morgon om vädret och väglaget tillåter blir det en tur till Västerås för inköp av blandare och handdukstork till vårt duschrum. Kakel och klinker är beställt här i stan och ska komma i mitten på nästa vecka.
 
Det ska bli så spännande att se hur det blir när allt är klart!! Allt förarbete är färdigt (fixat av maken) så nu väntar vi bara på golvläggaren som ska komma nästa vecka och kakla och lägga in klinker. Ska bli så kul med allt "piff"sedan!!









Smakade den nya saffransglöggen i kväll men tyckte den var sådär faktiskt, kändes lite tunn och ngn smak av saffran hade jag svårt att känna. Pepparkakorna och gorgonzolan som jag åt till var däremot supergoda!








Puss & Kram!


Kallt och mörkt...

...blir det tidigt om kvällarna den här tiden på året.

På mina kvällspromenader med "vovven" kan jag inte låta bli att kika in (litegrann i alla fall) i alla fina hus jag går förbi, det ser så varmt och mysigt ut hos många. Fina lyktor och ljus lyser i fönsterna och en del har redan börjat adventspynta, fast det väntar nog jag med nån vecka till....




Nu ska jag stoppa in en "Djävulskyckling" i ugnen innan det är dax att ta på vinterskorna för en snabbrunda i kvarteret.

Kramar!!

Kalas och lite adventslängtan...



I går firades maken som fyllde 49 i fredags, med grekisk Pyttipanna, vitlökssås och sallad. Nästa år fyller han jämt! undrar vad vi gör och äter då?? Vi blir inte hemma i alla fall.




Jag börjar redan få lite advent och julfeeling. Vi ska fira julafton här hemma i år det är kanske därför jag känner så. Det finns så mycket fint när man går och handlar...underbara adventsstjärnor, snygga ljusstakar ( som är på väg att bli lite mer poppis nu efter några år med mycket pappersstjärnor) "juliga" julgardiner och tuffa glöggmuggar. Jag känner tom för en riktigt "röd" jul i år.








Innan jul ska jag försöka hinna med att måla om vår kökssoffa, men vilken färg??? Svart eller Vit??
Snälla kom med förslag!! Ska jag bryta av med svart eller ta det säkra före det osäkra och välja vitt???



Ha en fin söndag! Kramar!


Mojito...

..är väl gott!!??

Vi var bjudna på middag hos goda vänner i helgen som var och den började i mexikanskt tecken, med en supergod välkomsdrink.
 
Middagen gick sedan över i italienskt tema då vi åt en jättegod pastarätt innehållandes lite allt möjligt gott som kyckling, soltorkade tomater, vitök, parmesan, grädde mm

Till det åt vi nybakad foccacia.....behöver jag säga att det var gott??






Så nu blir det till att försöka hålla igen lite veckan som kommer.


Kram, kram!

RSS 2.0