Sommarshopping...



Små söta pajformar och en "godisbricka" plus en rosa skål inhandlades en regnig dag på semestern i Sundsvall, allt köptes på Lagerhaus. Ibland är det bra med lite regnväder passar så bra att gå i affärer då.
 
Var också in på Iitala outlet i Birsta och köpte ytterligare en "Mariebowl" till samlingen, denna gång fick en liten grå följa med hem. 







Den lilla rosa skålen fick flytta in i duschrummet, fylld med "lukta gott"


Hjälp idag är sista vardagen på semestern, förstår inte att det går så fort. Efter helgen är det jobb igen... vill inte än, det är så mycket av sommaren kvar.
Vi hade tänkt att åka ut med båten idag, det är så soligt och varmt men det blåser lite för mycket och motorn krånglar fortfarande. Så maken har åkt och köpt virke och målarfärg tänkte passa på att göra nytt staket till balkongen innan vi börjar jobba så det blir till att "rusta" i stället för att vara ute på sjön.

kram

Dofter...

Det  doftar så GOTT av rosmarin, basilika, gräslök och lavendel vid min entré,
att man blir riktigt hungrig..

Bäst att börja förbereda kvällens middag, jag tror det få bli HETA räkor.


Kram!

Norrlands veckan

Hemma igen efter en vecka i Norrland.


Fikastopp på vägen upp på "Träslottet" i Ljusdal.




Välkomstpaj hos Lars bror med familj när vi kom fram, MUMS!




Fina Wilma♥


Söta Lucas♥ och....


...gulliga Maja♥



...
sedan följde sju dagar med bla surströmmingsskiva, grillkväll. shopping i Sundsvall, mygg, hjortronplockning, fikabesök, ljumma kvällar och en hel del soliga dagar.



Ett nästan moget hjortron.


kram

På begäran...

..visar jag några nytagna bilder på: 
ZACKE


Vår lille marodör som biter på det mesta här hemma just nu, suck!



Kram!

Fika på..

.. Erik- Larsgården i tisdags för maken , vovven och mig. Ett idylliskt ställe i Brovallen utanför Avesta.
Våfflor för mig och en räkmacka till maken.


"-Vad många stora hundar det var här, bäst man tar skydd under bordet"





I onsdags hade vi hundvakt så då kunde vi åka till "nya" IKEA i Västerås, skulle inte ha något särskilt men kom ändå hem med en svart ,blank "Vågö" och lite annat smått och gott.






Annars vaknar jag tidigt, tidigt varje morgon (fast jag har semester) av att det är ett förskräckligt liv på fåglar av alla de slag som kvittrar och skränar utanför sovrumsfönstret. 
Har inte förstått varför, men tror att de kalasar på dessa bär.
Det är inte nåt riktigt körsbärsträd för bären smakar absolut ingenting!! Men fåglarna verkar tycka om dem i alla fall! Måste vara något slags körsbärsprydnadsträd, bären är något ljusröda till färgen  någon som vet??






Det var allt  för i dag nu väntar en rykande het hemgjord pizza och ett glas vin!


KRAM!

Soligt värre..

...Slänger in lite bilder från gårdagen.
 
Då vi Äntligen kunde vi ta en tur på sjön efter en tids krångel med motorn.
Riktigt soligt och hett var det, det är tur att vi har en "badstege" där bak på så att det är lätt att komma i vattnet och upp igen.
För många dopp blev det och jag är inte så haj på att dyka.




Vi lägger ut tjocka dynor fram i båten så det blir ett stort, skönt soldäck. Tänkte ta flera bilder på det och visa men batteriet tog tyvärr slut.






På kvällen bjöd vi våra gäster på grillade skaldjur och fiskspett.


Nu ut i solen igen... kramar!

TRE SOMMARFAVORITER...


...LUKTÄRTER...







POLLY ORIGINAL...





...OCH IRISH COFFEE.


KRAAM!

Sommar...

Är så glad över vår sköna altan dessa första dagar på vår semester, när vi inte kan åka så långt från vår "nya familjemedlem". Frukost, lunch, middag och kvällsdrink intas på den, ibland bara maken och jag och ibland med övrig familj och vänner.





Semestern har börjat med ganska bra väder, men ännu bättre kan det bli tycker jag. Maken är iväg till en båtaffär några mil bort för att fixa lite smått och gott till båten. Motorn krånglar nämligen så vi törs inte göra några längre turer med den och det känns ju lite osäkert, man vill ju veta att man kommer i hamn till kvällen.

I kväll kommer goda vänner hit på en bit mat, har inte bestämt riktigt än vad vi ska äta men det blir nog nåt att lägga på grillen antar jag.



Det här åt vi igår:


Grillade grönsaker, vår grillpanna är så bra inget ramlar ner mellan gallren utan stannar i pannan. Här grillas squash och rödlök som ska ner i färskpotatissalladen sen.






Enkel sallad med tomat, gurka, rödlök, jordgubbar, parmesan och några droppar olivolja och balsamicocreme ringlandes över.






Vi grillade kotletter och karré denna kväll och hade vitlökscremefraiche till. En ljummen potatissallad och ett gott rött vin.






Efterrätt, jordgubbar doppade i socker.




Slapp, slappare slappast!



Kram!

RSS 2.0