SEMESTER...<3



Invigde vår semester är 2010 med champagne på vår altan!!








....och sen en god middag förståss!!!!


...bestående av lax o räkor,vitlökssmör, färskpotatissallad med mozarellaost och rödlök och en gräddig pepparsås ,  mums!!!!

Har suttit och småpratat och planerat våra fyra semesterveckor. Och det verkar som det blir en hel del turer med vår nya båt ( om vädret tillåter?), en vecka till Norrland för att fira midsommar och träffa ditflyttande släktingar och så tänker vi nog låna dotterns lägenhet i Örebro och tillbringa några dagar där. Vad vi hittar på mer vet vi inte än, men fyra veckor är inte så mycket så vi får se om det blir något mer.


Kram på er alla!!!

Solig Söndag






När vi var ute på vår dagliga promenad med vår fyrfota vän Ozzy, plockades en stor bukett hundkex som nu pryder vårt köksbord.

Fint väder har vi haft konstigt nog , har pratat med vänner både norr och söder om oss och de har haft regn allihop.  Så vi har bla klippt gräs , skurat trall och så har jag planterat mina fuchsior i dag.

I morgon väntar arbete igen, men bara veckan ut sen får jag min efterlängtade SEMESTER.

Kram!

Och regnet det bara öser ner...



Gårdagens 22-åriga bröllpsdag firades på vår lilla kvarterskrog alldeles här intill, Martini bianco till aperetif och en god kötträtt "Visentens Panna" plus en flaska rött stod på menyn.






22 år sedan, tänk vad tiden går fort!!! Bröllopsfotot (i canvas) hänger numera i gästrummet. 
Vi gifte oss utomhus en solig dag i juni, i går 22 år senare var det regn! 
Vi passade på att döpa vår dotter samtidigt.








I dag har regnet öst ner och vi har passat på att storstäda !? här hemma. Med ett skinande blankt hem smuttar vi nu på ett glas rött samtidigt som vi lagar mat och tittar på fotboll. I kväll äter vi "grekinspirerande" pannbiffar fyllda med persilja, vitlök och fetaost, hemlagade pommes och en god sallad med pepparsås till.




Lite fredagsmix (fast det är lördag) och ett glas rött smakar bra när man lagar mat.

 
 


Ha en fin lördagkväll!!
Kram!

Uteblommor



I kväll har vi myst lite på vår altan dottern och jag. Vi har ätit lite "smått och gott" och pratat om lite "ditt och datt"



 Vädret har varit kanon i dag, så nu längtar jag riktigt mycket efter semestern som börjar snart. Har bara en vecka kvar att jobba sen har jag fyra "soliga"!!? sommarveckor framför mig.
 Man blir så sugen att handla blommor när det är så här fint, så jag var till handelsträdgården på eftermiddagen och handlade lite nytt .



...köpte två Fuchsia på stam. De ser inte mycket ut för världen just nu men blir nog jättefina om några veckor. Måste bara köpa mer planteringsjord i morgon först.




Så här såg mina blommor ut förra sommaren.




En sån här blomma inhandlades också men jag kommer inte ihåg vad den heter?? men himla söt är den i alla fall.



Jag brukar köpa den lite då och då, men den vissnar alltid efter ett tag, fast då har jag haft den inomhus. Få se om den klarar sig bättre ute??

Ha det gott!
kram!

På RÖDA MATTAN...

....gick sonen i kväll med sin baldejt Tove.



Aningen nervös tror jag men väldigt stilig.








Jättefina!!



Vädret var också ganska lyckat faktiskt, inget regn och ganska varmt.
 När paret gick in till balmiddagen åkte maken och jag och köpte sushi
och det var ju gott som vanligt.
Nu ska jag ta in tvätten som hängt ute hela dagen sen blir det "dumburken"

Kramar!

Det doftar.....



....UNDERBART
utomhus nu.
Så här prunkande är mina bondsyrener just nu och de luktar så gott i kväll.!! Säkert har de blommat över till skolavslutningen nästa vecka men vad gör väl det?!

Jag hoppas att vädret fortsätter vara så här varmt och fint  resten av sommaren, så inte den här veckan som varit är den enda "sommaren" vi får. Jag ska bara jobba två veckor till sen börjar min semester!
Det ska bli så skönt.
 
Vi har sålt vår båt men köpt en ny som vi ska åka och hämta i Ullared (av alla ställen) om några veckor det blir kul och spännande. Jag gillar att packa kaffekorgen ta på bikinin och åka ut på böljan den blå, det är sommar och  semester för mig.



Mannen jobbar både fredagskvällen och lördagskvällen den här helgen så jag får fixa helgmyset alldeles själv, nästan så jag hellre sitter här framför datorn än tittar på tv . Tycker aldrig det visas ngt speciellt bra på helgerna nuförtiden. Innan han åkte hann vi i alla fall med att äta en god pastasallad med salami, soltorkade tomater, rödlök, oliver, ruccola, feta/parmesanost och gurka samt lite pestoröra som ringlades över och till det åt vi foccacia, jättegott!! men det var bara jag som kunde ta ett glas rött till!! 

Ha en fin lördagskväll!! kram!


Vackra bilder från min barndomsstad..

...en solig fredag i juni.




HA EN FIN FREDAG!  KRAM!

Vilken skön vecka..



Kanon väder denna vecka (synd att man jobbat bara.) Har försökt att underhålla solbrännan på rasterna , då jag suttit i solstolen med näsan i vädret och en kaffe i handen på uteplatsen. Att arbeta på en förskola är inte fy skam när det är vackert väder, det är faktiskt ett privilegium att få vara utomhus när det är så fint väder,  man ska egentligen inte klaga.


I kväll har vi grillat här hemma och provat ett av vinerna jag vunnit på "vinringen". Fick hem 15 flaskor rött i 75-85 kronors klassen i går kväll då det var min tur att vinna !! och det vi drack i kväll var jättegott!!


        Några av vinerna.

Apropå något helt annat.... något jag tycker är roligt när jag åker flyg utomlands är att att handla en parfym eller eau de toilett på taxfree, oftast har jag ingen aning om hur de doftar men det blir liksom en överraskning. I år köpte jag dessa och jag tycker de luktar riktigt gott.






Ha de, kram!

RSS 2.0