Hemma igen!


Åsså va man hemma igen då, efter en veckas skidsemester!! Tänk vad tiden går fort!!

Inga brutna ben eller stukade tummar, men säkert två kilo tyngre!! Även om jag åkt skidor varje dag, promenerat och varit aktiv så får jag knappt ihop byxorna längre.!!  Varför ska det vara så ??  Varför är det så gott med allt som är onyttigt?

I alla fall har det varit en jättemysig semester, god mat (som sagt), goda drinkar!! härliga kladdkakor och jättetrevligt sällskap!! Fina backar, korta liftköer, behagligt väder vad kan man mer begära..?

Att det var lite dåligt väder en dag gjorde inget heller, då det fanns en stor inredningsaffär i Vemdalsskalet att "flanera" några timmar i .

Nu är det vardag igen och jag har nyss kommit hem efter en dag på jobbet, känns härligt att veckan är lite kortare än vanligt så man får några dagar ledigt igen!!
De här små sötnosarna var med och livade upp stämningen i fjällstugan!!
Här är några fynd jag gjorde på "Skalets inredning", ett silverägg, Durance doftljus
och ett litet silverfat för blockljus.


Kramar!

En irish på vår altan.

I dag har vi invigt vår altan (för det här året alltså) mannen och jag. För någon timme sedan satt vi här och smuttade på varsin irish coffee , riktigt gott var det.

Det är så härligt ute i dag, solen skiner och det droppar från alla tak, det känns i hela kroppen att våren är här nu.
Snart lyser väl dikesrenarna gula av tussilago....

Inomhus går tvättmaskinen på högvarv, skidor och annan utrustning är nedpackade, mat plus diverse tillbehör för en veckas fjällsemester är inhandlade, ska bli så skönt med en veckas ledighet!!

 
 Vår altan en sommardag 2009. KRAMAR! Vitt eller svart ??Nu skulle jag vilja ha lite råd och hjälp av er där ute i bloggvärlden. Kan ni tala om för mig hur jag ska göra med hyllan och trappräcket mellan våningsplanen hemma hos mig.?
Det är mer än ett år sedan som vi tapetserade  om i "trapphuset" och jag hade planer på att måla om hyllan och räcket redan då, men jag kan ju inte bestämma mig om det ska vara vitt eller svart! Vad tycker ni?
Dagarna går och jag blir hemmablind och glömmer nästan bort att det är furu som jag egentligen inte alls tycker om!!

Vore tacksam för lite hjälp!  kram!


Hjäälp!!

Får egentligen inte visa den här bilden för min man, men jag kan inte låta bli...
Här flamberas i alla fall kvällens fläskfilé i en halv dl whiskey!!!

Ska nog ta lite mindre av det starka nästa gång!!! 

Ögonfransar o ögonbryn sitter kvar där dom ska och maten blev god, det är huvudsaken!! snart är det schlager så ha en bra kväll alla!!  kram!

Snart vår ??

Kan det vara så att våren äntligen är på väg? Solenlyser nämligen så fint in i mitt kök. Det syns inte på bilderna , men köket är alldeles ljust och upplyst av solen utanför. Det känns så sköönt! Vi har suttit ute i dag och fikat och solen riktigt brände i ansiktet. Sonen och hans kompisar har grillat ute i dag också, och det är väl ändå ett tecken på att våren snart är här!?

I går öppnades en ny inredningsaffär här i min stad, jättekul!! för såna kan man inte få för många av. Så i dag köpte jag mitt första lilla zinkhus där.Det är inte särskilt stort, men visst är det gulligt!?


Har inte börjat med middagen än men i kväll vill mannen ha "färdigköpt" potatisgratäng!!? till fläskfilén men jag tänker göra rostade rotfrukter och klyftpotatis till mig. Tänker prova att flambera filén i whiskey och göra min goda whiskeysås till.

Lite senare i kväll tänker vi titta på schlagerfestivalen  och jag "hejar" på Anna B, hennes låt är bäst!!!

kramar till er alla !!!

Barnkalas

Makens lillebror har små barn som nyligen fyllt år, men då vi bor lite långt från varandra får vi ha barnkalas när vi träffas i fjällen. Visst är de söta godisskålarna och muggarna !?

 Lite synd bara att de så typiskt "flickiga" och "pojkiga" någonting mittemellan tycker jag vore roligt.

I alla fall tänker jag fylla skålarna med något gott och sedan slå in dem i cellofan. Mmmm.. få se vad jag sen ska hitta på att köpa till de små juvelerna som har det mesta i leksaks och klädväg??? Är det någon som har något bra förslag ?

Gårdagkvällens middag blev god som väntat och lite spännande blev det också framför tvn, men min favorit gick inte vidare till Globen. Synd, för jag tyckte Paulins låt var det bästa bidraget i går.

 


Nu ska jag gå och kika hur det går för tjejerna och kllarna i Vasaloppsspåret!

Kramar!

Snöig men solig lördagspromenad..Våren lyser fortfarande med sin frånvaro... fast riktigt ärlig var jag nog inte där. Har faktiskt både sett och hört takdropp i dag. Massor med snö kvar men också massor med sool!! så hääärligt!

Om någon vecka åker vi till fjällen och jag hoppas vi får sånt väder som vi haft här i dag, 5 minus och sol (helt perfekt) skulle vara så roligt om man fick lite "bränna" på kinderna, man både ser och känner sig fräschare och piggare då tycker jag.

I går hade jag besök av en vän (tidigare granne) som jag inte träffat på så många år, vi åt kex och ost och pratade "massor" varför träffas vi inte oftare??! det måste vi ändra på bestämde vi. Tiden bara rann i väg men så är det ju när man har trevligt.

Här bodde min vän M för ca 8 år sedan. Bilden är tagen i dag obs att
snön nästan går lika högt upp som staketet.
En härlig tulpanbukett hade hon med sig, och i dag skiner solen in på den och
på mitt iskalla glas med "freixenet"


På bänken i köket ligger en utskuren (halvt djupfryst) rådjursadel (Min lilla man är ju jägare) och det är ju som en filé typ. Den tänkte jag tillaga i kväll med lite gorgonzolasås, rostade rotfrukter och klyftpotatis, det tror jag blir jättegott!

Ha en jättebra lördag!! kram

RSS 2.0