Och så var det lördag igen..

Morgonsolen sken så fint i dag genom mitt oputsade köksfönster ( den är verkligen avslöjande ....höstsolen)
Kanske på tiden att ta tag i putsningen...fast inte den här helgen tror jag.

Maken har vart till båthamnen och pysslat lite med båten i dag och jag har städat lite, lagat Creolskans och gått en lååångpromenad så härligt i solskenet, men visst känns det att det snart är höst luften är inte alls lika varm längre.

I kväll är jag ensam hemma då både sonen och mannen jobbar natt, tittade nyss på " Bröllopsfotografen" och den var väl helt ok tycker jag. När vi var på Varbergs fästning  i somras och stod o tittade på utsikten, såg vi det här brudparet långt där nere, undrar just vilka de var??

I morgon åker vi till Arlanda och hämtar dottern som varit en vecka i Alanya med några kompisar. Måste träffa och pussa lite på henne innan hon åker tillbaka till Örebro på måndag morgon.
Här står Ida på " Majestic hotells" balkong i Platanias där vi var en vecka hon
och jag för fyra år sedan.
KRAM OCH GODNATT!!!

Trist tisdag

Försöker lätta upp denna grå tisdagseftermiddag med några tända ljus, ser dock att det snart är slut på förrådet o dax att ladda upp med nya, med andra ord är det tid för ett besök på  Kampradland.

Snart dimper väl nya katalogen ner i postlådan också, det är roligt att bläddra i den och kanske få lite nya inredningsideer. Alltid kul med lite förändring inomhus så här på sensommaren/hösten. Och handlar man på IKEA behöver det inte bli så vansinnigt dyrt heller.
KRAMAR!

KräftkalasHade en liten kräftskiva i fredags här hemma, så det sörplades och smackades ganska ljudligt på vår altan. Mamma och pappa hade med egenfiskade och kokade och vi andra hade köpt lite olika sorter...turkiska,spanska och kinesiska., ni kan ju gissa vilka som var godast!!?

Vad brukar ni ha för tillbehör?? Jag hade kex och lite olika ostar, både mjuka (brie och gorgonzola) och hårda (västerbotten och prästost) pain riche och rostat bröd, min svägerska tog med Västerbottenpaj och sen hade jag bakat kantarell och västerbottenostmuffins.Gott var det och trevligt hade vi det, vädret var kanon så vi satt ute till klockan två.


Några dagar tidigare åt vi surströmming hos svärmor.., det var inte lika gott tycker jag  men jag fick i alla fall i mig en. Gillar ni surströmming??KRAM!!!

Så här skulle jag....

...kunna tänka mig att bo.
Eller kanske så här... med egen sandstrand till och med!Att få bo så här vore inte heller helt fel... så himla gulligt!
Det här är samma hus igen i från en annan vinkel ...
Dom har packat ihop trädgårdsmöblerna, är sommaren slut nu kanske???


Vi sjösatte äntligen vår lilla båt i dag, och tog oss en tur på sjön trots det molniga vädret. Det finns så många fina och gulliga sommarstugor o villor där!! Här fick ni se några av dem.

Kram!

V........ hembygdsgård...
...som ligger i utkanten av min barndomsstad är ett sånt vackert ställe. Var där i dag och fikade med min pappa och mamma.

Där finns i alla fall ett jättegullig kaffestuga med en söt glasveranda. Massor med Mårbackapelargoner står på fönsterbrädorna under de spröjsade fönstren. Vill man inte fika inomhus kan man naturligtvis sitta ute i någon av de fina trädgårdsmöblerna så här på sommaren.

Där finns en "Handelsbod" fylld med fina presentartiklar.
 
För barnen finns det kaniner man får mata, svarta och bruna hönor och en mallig tupp (nykläckta kycklingar brukar alltid finnas till påsk) En gullig lekpark och små torp här och där, man kan gå in och titta i.

Vid vattnet en trevlig hamnkrog där man kan spisa något lätt och ta ett glas vin till. Från en av bryggorna kan man också stiga på "Räkbåten" som tar dig med på en tur på Strömsholms kanal.

Ja, det är helt enkelt ett jätte mysigt ställe!
De här söta formarna från "Miljögården köpte jag där i dag.Kramar!

RSS 2.0