Valborg....



Det blev inte mycket till brasa hos oss denna valborgsmässoafton, utan bara lite grillat.

Fläskkarré och fläskfilé plus en bulgursallad med hallomi, squash, paprika mm stod på vår meny i kväll!




Köpte en sån fin bukett liljor idag som jag hoppas snart slår ut (kanske redan i morgon) Visst är de söta?



Puss & kram!!

Påskmiddag



Vilket underbart väder det har varit denna påsk!!
När vi åt påskmiddag igår dukade jag inne i köket men vi åt ute på altanen, så härligt!
Det kändes nästan som en sommardag.

 

Pappa och mamma var här, och båda barnen var hemma så vi hade det mycket mysigt och trevligt.




Jag provade att koka en burk kondenserad mjölk några timmar...och det blev faktiskt en supersmarrig kolasås av den till jordgubbarna och glassen som vi åt till efterrätt!



Hoppas att ni också har haft en jättefin påsk, kramar!

Längtar..

efter att få sjösätta båten.



Just nu står den på grusuppfarten till vårt hus under en stor pressenning och väntar på att få sig en uppfräschning.
Om några veckor kanske det blir aktuellt?? Hoppas!

I kväll blir det trerättersmiddag på kvarterskrogen nära oss. Vi är ett gäng på 46 dalmasar och dalkullor som ska träffas för att äta, dricka och ha trevligt!

Trevlig Långfredag, kram!

Påskkärring...



I vår stad hälsas alltid påsken välkommen av en fin påskkärring omringad av ett jättefint påskris i regnbågens alla färger, i en av våra rondeller inne i stan. 
Mycket trevligt tycker jag!! Så här fint flög den lilla kärringen på sin kvast när jag gick till jobbet igår morse.

Nu ska här påskstädas...på återseende! Kram

Sommarvärme..

Vilken varm och härlg söndag. Undrar om vi i södra Dalarna har haft varmast i hela Sverige idag??





Vi sitter på vår inglasade altan och tar igen oss efter en riktigt god "grill"middag. Har tom delat på en flaska rött i dag fast det är söndag, mannen gick av sitt skift kl 03 i natt efter att ha jobbat hela veckan plus helgen så vi ville både äta och dricka lite gott.
Grillad karré och kycklingfilé med sallad och klyftpotatis samt en gräddig whiskeydoftande pepparsås satt inte fel i värmen.
Lite nytta har vi också hunnit med denna söndag, städat garaget och krattat lite på gården.

Är så sugen att köpa lite vårblommor också, har inte hunnit med det än...får försöka göra lite vårfint till påsk tror jag bestämt.

kramar!

FREDAG



Oj vilken lång och omtumlande vecka det har varit. Det är så skönt att det äntligen är fredag.
Har precis kommit hem från en trevlig middag på krogen med fina arbetskamrater. Vi har firat ett gäng tjejer som gått förskolelyftet och som förkovrat sig i "Små barns matematik." De lämnade in slutuppgiften i dag och det tyckte vi var en anledning att fira.

Mannen jobbar och sonen är inte heller hemma, han skulle på samma krog som jag men jag hann åka hem innan han kom dit. Det märks att man inte är någon ungdom längre.
 
Ska snart krypa till kojs men tänkte göra ett litet inlägg här först. Vi är fortfarande så ledsna att vår lilla Ozzy försvann så snabbt från oss. Han smet och sprang ut på en väg, blev påkörd av någon som inte gav sig tillkänna utan smet, en annan bilist hittade honom liggandes på vägen och hjälpte honom tillbaks till oss. Tyvärr blev skadorna så svåra att hans liv inte gick att rädda. Och det är vi så ledsna för.

Vi försöker nu se framåt och glädjas åt  en ny liten valp som troligtsvis föds vecka 17 ( om allt går bra) och som kommer till oss runt midsommar.

Kram och God Natt!!

Älskade Ozzy...


...blev bara fyra år.


           
                                VI SAKNAR DIG SÅ!!!

Vår lilla Ozzy..

...blev påkörd av en bil igår kväll, han ligger nu på Strömsholms djursjukhus och vi tror och hoppas att han ska bli helt återställd!!! 

 

Kramar !!

gråväder...



Söndagsfika...


Usch vilket tråkigt regnväder det har vart i dag, perfekt shoppingväder dock! 
Vi tog bilen och åkte en sväng till det "stora" köpcentret några mil härifrån.  Det var så dimmigt och regnit på vägen dit att man knappt såg mer än fem meter framför sig. Vad som ändå är positivt med detta regn är ju att den snö som är kvar försvinner lite snabbare.

Vi invigde nyss de runda underläggen jag köpte på Indiska när vi tog vårt eftermiddagsfika. Lagom stora att ha under kaffekoppen och i en bra avtorkningsbar kvalité.







Den här lilla violen med tillhörande krona inhandlades också, ser inte mycket ut för världen just nu men den är full i knopp. 





Annars har helgen flutit på som vanligt i rasande takt (varför går en helg så fort??)
Maken och jag jobbade båda sent i fredags så det blev spontan utgång på krogen med goda vänner då ingen av oss hade någon lust att laga mat. Kvällen fortsatte hemma hos dem några timmar innan vi tog en taxi hem till oss någon gång efter midnatt. Mycket trevligt var det och det kändes också tyvärr dagen efter.

I går åt vi lammytterfilé som vi låtit ligga i en citron, vitlök och rosmarinsmarinad några timmar. Jag gillar verkligen blandningen av de "kryddorna" tycker de passar till allt kött... kyckling, fläsk, vilt osv. supergott!!


Och nu till något helt annat... är det någon som har något bra tips på rengöringsmedel till duschdörrar i glas, vad använder ni?? Tips mottages tacksamt!


Puss & Kram

RSS 2.0